Heb je twijfels over seksualiteit of intimiteit en zoek je een plek waar je terecht kan met deze vragen? Je hoeft niet verder te zoeken, bij Seksuologiepraktijk Twente ben je aan het juiste adres! In deze praktijk voor seksuologie vind je de ongedwongen en veilige sfeer om over lastige onderwerpen zoals intimiteit en seks te praten. Intimiteit en seksualiteit komt in alle soorten relaties voor en wordt door vele factoren beïnvloed. Daarnaast kunnen seksuele problemen ook andere factoren beïnvloeden, bijvoorbeeld dat het kan leiden tot spanningen in een relatie.
Iedereen die moeite heeft of ervaart met zijn of haar seksualiteit is van harte welkom in mijn praktijk. Ongeacht geslacht, leeftijd of seksuele voorkeur.

De Seksuoloog

Minke van der Velde is arts-seksuoloog NVVS. In 2013 is zij als arts afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Daarna is zij van 2013-2016 werkzaam geweest als arts-assistent Gynaecologie in het Medisch Spectrum Twente in Enschede. In 2016 heeft zij de Postmaster opleiding Seksuologie bij Rinogroep in Utrecht afgerond. Sinds 2017 heeft zij haar eigen praktijk voor Seksuologie, deze is gevestigd in Enschede. Hier ziet zij zowel mannen, vrouwen als stellen. Omdat Minke arts is kan zij eventueel ook lichamelijk onderzoek doen, dit gaat altijd in overleg met u.
Behandeling
Het eerste gesprek is een intakegesprek. Daarin worden veel vragen gesteld met betrekking tot de klacht. Maar ook vragen over o.a. de algemene gezondheid en de relatie komen aan bod. Als het probleem en de oorzaak voldoende helder zijn wordt een behandelplan gemaakt. Tevens wordt in dit eerste gesprek al veel informatie gegeven, is er ruimte om vragen te stellen en worden soms oefeningen voor thuis mee gegeven.
Het advies is om eens per 4-6 weken een afspraak te plannen. De hoeveelheid afspraken is echter erg afhankelijk van de klacht en de inzet van de cliënt. Heeft u een relatie? Dan is het aan te raden om samen op het intakegesprek te komen. Per keer wordt met u besproken of het verstandig is om samen of individueel een vervolgafspraak te plannen. Er wordt geen meerprijs gerekend als je samen met je partner komt.
Afspraak maken en kosten
Als je patiënt bent bij Huisartsenpraktijk Campus UT werk het als volgt: De assistente van de huisarts zal een bericht sturen naar de seksuoloog dat u doorverwezen wordt.
Per mail of telefoon zal contact opgenomen worden om een afspraak in te plannen. Soms is er sprake van een wachttijd, dit staat dan op de website vermeld.

De afspraken worden op vrijdagen ingepland op de praktijk in Het Janninkcomplex, cromhoffsbleekweg 2 in Enschede. Minke van der Velde rapporteert een samenvatting van het consult in het elektronische patiëntendossier van de huisartsenpraktijk. Direct na het consult betaal je €20. De overige kosten worden betaalt door de huisartsenpraktijk. Afspraken worden uiterlijk 48 uur van tevoren per mail afgezegd. Afspraken die later worden afgezegd, of als je niet komt, worden in rekening gebracht.

Toepassingen van deze site
online inschrijven bij onze praktijk
online wijzigingen doorgeven van je gegevens
herhaalrecepten online aanvragen
online afspraak maken

Home Home
Nederlands Nederlands
English English
Houd van het leven!
Schrijf u online inSpoed in het weekend en tussen 17.00-8.00? Bel 088 555 1188Voor spoed afspraken bel 053 489 8000
Denk aan je reizigersvaccinaties! Kom eens langs, je bent niet de enige. Pak het snel aan, kom eens langs. Wij kunnen je helpen. Ben er snel bij, dat helpt. Alleen een dieet is vaak onvoldoende. Blijf er niet mee rondlopen, kom langs. Wij garanderen privacy. Goede begeleiding, een zeker gevoel. Een borrel lost niets op, kom langs. Wij weten wanneer je er iets aan moet doen. Wij kunnen je helpen ermee om te gaan. Een serieus probleem waar we graag bij helpen. Kom langs voor een gecombineerde aanpak. Wij helpen je er snel vanaf. Wij weten waar je hulp kunt krijgen. Heel vervelend, maar goed te genezen. Denk aan je reizigersvaccinaties! Kom eens langs, je bent niet de enige. Pak het snel aan, kom eens langs. Wij kunnen je helpen. Ben er snel bij, dat helpt. Alleen een dieet is vaak onvoldoende. Blijf er niet mee rondlopen, kom langs. Wij garanderen privacy. Goede begeleiding, een zeker gevoel. Een borrel lost niets op, kom langs. Wij weten wanneer je er iets aan moet doen. Wij kunnen je helpen ermee om te gaan. Een serieus probleem waar we graag bij helpen. Kom langs voor een gecombineerde aanpak. Wij weten waar je hulp kunt krijgen. Heel vervelend, maar goed te genezen.